I Hvor?-appen kan du laste ned kart som tilsvarer Norges topografiske hovedkartserie «Norge 1:50 000» til telefonen din. Du vil alltid ha tilgang til kart på telefonen din, også når du er utenfor dekningsområde i skog og mark.

Du finner appen ved å søke i App Store og i Google Play, eller ved å klikke på ikonet under. God tur!

Kart er ferskvare

Appen fra Kartverket lar deg enkelt laste ned kart for hele fylker, uten at det tar altfor stor plass på telefonen din. Du kan også laste ned kart som dekker 50 kilometer inn i Sverige. Hovedkartserien «Norge 1:50 000» har det samme innholdet som det nasjonale beredskapskartet, som blant annet brukes av Forsvaret, politiet og Sivilforsvaret.

Det er alltid viktig å ha mest mulig oppdaterte kart, og kartserien vedlikeholdes kontinuerlig. Du kan laste inn oppdaterte kart når du vil. I tillegg vil appen minne deg på at du bør laste ned nye kart, hvis det er mer enn tre måneder siden du lastet ned forrige gang

Med Hvor?-appen får du:

  • Alltid tilgjengelig kart, uten å ha tilgang til nett
  • Du kan enkelt finne ut hvor du er
  • Se hvilken retning du beveger deg
  • Bruk kompassvisning for å vise i hvilken retning telefonen peker
  • Se posisjon og koordinater
  • Du kan lagre dine egne posisjoner og steder
  • Du kan også laste ned kart inntil 50 kilometer inn i Sverige 

Kun offentlige sjøkart skal brukes ved ferdsel i båt. Derfor er navigasjonsinformasjon som fyr- og lyktesektorer fjernet i kartene som brukes i Hvor?.

Rette i kartet?

Er det noe du savner i kartet? Noe som ikke er riktig? Gå rett til Rett i kartet og gi oss en tilbakemelding, og det kommer med i kartet i neste oppdatering.

Laste ned kartfiler 

Hvis du kun ønsker å laste ned kartfiler, kan de lastes ned via geonorge. Du kan også laste ned kartfilene for Sverige (50 kilometer inn i Sverige fra riksgrensa): Nord-Sverige, Midt-Sverige og Sør-Sverige